Merj Változtatni Egyesület

Vállalkozóvá válás támogatása 2014-2015

Vállalkozóvá válás támogatása című programunkra bárki jelentkezhet, aki a célcsoportnak megfelelő! A program keretében ingyen felkészítő oktatást tartunk a leendő vállalkozóknak!

Küldetésünk:

Segíteni a hátrányos helyzetű fiatalokat, felnőtteket, hogy integrálódni tudjanak a munkaerőpiacon. Önfenntartó, adózó polgárokká váljanak!

A Program célja:

Sajnos a mai gazdasági helyzetben sok munkahely szűnik meg. Tapasztalatunk alapján sokan próbálnak önállóan lábra állni, saját vállalkozásba fogni és önfenntartóvá válni. Viszont a legnagyobb probléma, hogy nem képesek vállalkozásukat hosszú távon működtetni, és jó adófizető polgárokká válni. Sokan közülük néhány hónap alatt elvéreznek.

Ennek legfőbb okát abban látjuk, hogy felkészületlenül érkeznek a vállalkozói világba, nem terveznek, nem kalkulálnak.

Azt gondoljuk, hogy sok szervezet mindenféle felesleges „vállalkozói ismereteket” nyújt a képzésükre jelentkezőknek. A hiány ma abban van, hogy egyedileg, speciálisan megismerjék a saját lehetőségeiket, terveik korlátjait. Bátorságot, támogatást és tanácsot igényelnek.

Mi egyedi foglalkozásokat kívánunk nyújtani, személyre szabott tanácsokkal, felesleges információktól mentesen!

A Program célcsoportja:

Első sorban Hajdú-Bihar Megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye és Békés Megye

 • Álláskereső munkanélküliek
 • Pályakezdő fiatalok
 • Hátrányos kistérségben élők

A Program tartalma:

A Programba jelentkező célcsoportot ingyenes oktatással látjuk el az ötlet szikrájától a megvalósítás kezdetén át, a vállalkozása megerősödéséig.

 • lépés:
  Életképes Ötlet? Vállalkozói ötlet megvitatása, életképessége, gazdasági számítások levezetése, megmutatása, segítségnyújtás a hatékony gazdálkodás kalkulálásban. Várható bevételek költségek, adók kalkulálása. (körülbelül 1-2 óra)
 • lépés:
  Vállalkozóvá válás Segítség a vállalkozóvá válás folyamán, működési forma kiválasztásában, elindításában tanácsadás, gazdálkodási terv készítésében segítség nyújtás. (körülbelül 1-2 óra)
 • lépés:
  Támogatás, fenntartás: Támogatás a működés során, tanácsokkal, adókímélő információkkal, tervezéssel, kalkulációkkal úgy, hogy ezek elkészítését próbáljuk megtanítani! Ezáltal a jövőben önállóan is képesek legyenek kalkulálni, tervezni, beosztani!

Jelentkezéshez benyújtandó dokumentumok:

 • Önéletrajz
 • Vállalkozás terve: maximum 1 A/4 es oldalon levezetni a vállalkozással kapcsolatos terveket, milyen ötleteket szeretne megvalósítani.

A dokumentumokat a merjvaltoztatni@gmail.com e-mail címre kérjük eljuttatni, elérhetőségi adatokkal együtt.

Benyújtási határidő:

Folyamatos 2015.12.31-ig a kapacitási keret mértékéig!

Pályázat elutasítása esetén fellebezésnek helye nincs.

Kérdés esetén az alábbi elérhetőségeken kaphatnak információt:

vezetékes telefonon: +36/52/747-440;
mobilon: +36/30/299-0620; +36/30/690-7108